Even voorstellen: DE SIPPELS

Voor het begin moeten we ver terug gaan in de tijd, het woord SIPPELS is afgeleid van “SIPPELBERG” en Sippelberg ligt aan de oorsprong van het ontstaan van de Vlaamse Jeugdherbergen in 1933.

De Sippels zijn een “open” groep. Je neemt deel als het je zint en nadat je aangemeld of ingeschreven bent.

De volledige organisatie en de tochtleiding gebeuren op vrijwillige basis.

De activiteiten worden in de Sippelkrant, het tweemaandelijkse tijdschrift, aangekondigd.

Het is aan te raden je een lidkaart van de Vlaamse Jeugdherbergen aan te schaffen omdat we veelal in jeugdherbergen, natuurvriendenhuizen, gîtes en gelijkaardige sociale logementen overnachten.

WAT KOMT DAAR ALLEMAAL BIJ KIJKEN?

We verzamelen op een afgesproken plaats en daar we zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik maken is dat meestal een spoorwegstation. ‘s Middags is er picknick in openlucht, maar bij wisselvallig weer zoeken we een cafeetje op waar de boterhammen verorberd worden. Op het logeeradres is bijna steeds warm avondeten en een ontbijt inbegrepen.

WAT HEB JE ZOAL NODIG?

Voor dagtochten is dat een rugzakje voor de picknick, de thermos en de eventuele regenkledij. Als schoeisel gebruik je best waterdichte, goed ingelopen wandelschoenen. Voor een weekendtocht met overnachting breng je pantoffels en eventueel bedlinnen mee, lunchpakketten en drank voor onderweg.

INSCHRIJVEN

Voor dagwandeltochten en gewone weekends kan je direct inschrijven bij de tochtleider. Nooit rechtstreeks reserveren bij het verblijfsadres. Voor verlengde weekends of vakantieweken moet je eerst abonnee zijn van de Sippelkrant.

Indien je wilt deelnemen aan een vakantieweek wordt verwacht dat je eerst een weekend meegaat om de tochten en de sfeer te proeven. Per dag en per persoon - uitgezonderd bij een dagwandeltocht - wordt voor administratie en verzekering 1 € gerekend. Wie zich aanmeldt voor een meerdaagse tocht verbindt er zich toe de volledige kostprijs te betalen. Indien bij afmelding toch nog geld van het verblijfsadres kan hersteld worden, zal je dit gerecupereerde bedrag terugkrijgen min 1€ per dag. Bij deelname is enkel de betaling geldig, dus telefonisch aanmelden heeft geen zin. De volgorde van de registratie van je betaling bepaalt de volgorde van inschrijving.

AANSPRAKELIJKHEID EN VERZEKERING

De Feitelijke Vereniging DE SIPPELS (FV) heeft een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid voor zijn leden t.o.v. derden en leden onderling bij deelname v/d leden aan de Sippelactiviteiten aangekondigd in de Sippelkrant of op andere wijze via het Sippelsecretariaat.

Leden zijn de betalende abonnees v/d Sippelkrant die bij hun betaling of op vraag van het Sippelsecretariaat hun volledige identiteit (voornaam en familienaam) en hun eventuele gezinsleden-abonnee vermeld hebben. Worden ook beschouwd als leden bij deelname aan een betalende activiteit: de personen waarvoor de opgegeven kost tijdig bij de tochtleiding betaald is met vermelding van hun volledige identiteit.

Deelnemers aan een Sippelactiviteit zijn door de FV niet verzekerd voor lichamelijke letsels en stoffelijk schade veroorzaakt zonder aansprakelijke derde of lid.

AFSPRAKEN BETREFFENDE VERVOER

 Voor verplaatsing met wagens is voor alle Sippels één richtprijs afgesproken. Aan de eigenaar van de wagen betaal je als passagier een deelname in de kosten van 10 cent per kilometer voor zover de chauffeur geen omweg moet maken. Indien de chauffeur een omweg moet maken om een passagier op te pikken of af te zetten, betaal je voor die extra omweg 30 cent per kilometer. Bijkomende kosten zoals tolgelden en parkeerkosten worden gedeeld door het aantal inzittenden. Indien je als chauffeur toch afwijkt van deze richtprijs, gelieve dan op het moment van de afspraak je passagiers van de afwijkende prijs op de hoogte te brengen zodat er geen verrassingen zijn.

Voor een fiets betaalt je 2 cent extra.

Indien de eigenaar van de wagen een omweg maakt om je op te halen betaal je 21 cent extra per km.

Indien je afwijkt van deze richtprijs, gelieve de medepassagiers vooraf te verwittigen.

SIPPELKRANT

Wie zich wil abonneren op de Sippelkrant (12 € voor papieren + digitale versie en 5€ voor enkel digitale versie) neemt contact op met het Sippelsecretariaat op onderstaand adres. Het abonnement geldt vanaf 2021 voor een kalenderjaar.
Wie na 01/09 aansluit betaalt voor de papieren + digitale versie nog 7€ voor het resterende deel van dat jaar.
Prijs voor digitale versie is heel het jaar dezelfde.

Gelieve voornaam, familienaam, adres en emailadres door te geven. Een telefoonnummer vergemakkelijkt ook het contact.


DE SIPPELS - V.J.H. Wandelgroep

Schoonzichtlaan, 38

B – 3012 Wilsele. Vlaams Brabant

Tel:

Website: www.sippels.be. E-mail adres: info@sippels.be