In onze woonkamer wordt ieder jaar een muur voorbehouden om de vele kaartje die we ontvangen op te hangen, ook in 2010 was dat niet anders en we kregen er heel wat, zowel van dichtbij als van heel ver weg!

 

We openen de reeks met een kaartje van:

 

Luc Sanspoux, van de Antwerpse Sinksenfoor, met volgende opmerking: “hoever moet je gaan om u te amuseren? Hoeveel landen moet je bezoeken om uw blik te verruimen.

Van Ghislaine, uit St. Stevens Woluwe, met als bijzondere kenmerken: zijn verkeerswisselaar, zijn speelhal, zijn militair domein, zijn verdwenen hoeve, maar ook zijn wandelwegen, fietspaden en vergezichten…

Van Agnes, Julienne en Ghislaine, op een vijfdaagse fietstocht doorheen een waterrijk gebied van Nederland, langs de Linge, op ontdekking in historische stadjes zoals Gorinchem, Wandrichem, Leerdam, Heusden…, bezoek van de Biesbosch met een “fluisterboot”

Willy & Suzy, deden na het heel geslaagde gouden jubileum van de Sippels een fietstocht langs de LF1, en vonden het fantastisch mooi. De overnachtingen bij “vrienden op de fiets” vonden ze ook best leuk

Een heel mooi kaartje van een afzend(st)er die haar/zijn naam vergat te vermelden van Vaassen en waarschijnlijk verbleef in een comfortabele gite (voor 12 personen!)

Christel stuurde ons ontspannen groetjes uit het prachtige Lake District, (de Sippels waren daar ooit op tocht in 1975)

Hans en Lucienne deden een fietstocht van zuid naar Noord door de prachtige valleien en heuvels in Yorkshire (ook daar waren de Sippels ooit al op tocht)

Ook Jan Joosten ging op vakantie in Engeland en stuurde ons héél natte groetjes .

Van de familie Lamoen kregen we groetjes uit Italië, ze genoten van prachtige wandelingen, cultuur binnen handbereik en lekker eten en drinken…

Voor Jan Joosten was de Chiesa di San Donato in Genova een van de mooiste kerkjes dat hij in zin leven reeds gezien had.

Ghislaine en haar schoonzus bezochten Rome en stuurde ons een kaartje met zicht op het Castel Sant’Angelo.

Ook Lucienne Beeken bezocht Rome en stuurde ons een kaartje met een zicht van het Colosseum.

Van Denise en Joris kregen wij groetjes van uit de Vulkaaneifel, tijdens deze vakantie ontmoette ze er Christel en haar broer Patrick, Sippels kan je overal tegenkomen.

Gregor en Luc stuurden ons wolk- en regenrijke groeten uit het Salzburgerland, hebben desondanks gewandeld in een mooi landschap.

Denise en Joris onder hen beidjes op vakantie tussen de regendruppels in het Wittgensteiner Berg- und Waldland.

Hugo D’Hoe stuurde warme groetjes van uit Altenahr an der romantische rotweinahr (niet te versmaden dat rood wijntje!)

Van Anne Morlion die op fietsvakantie was in Berlijn stuurde ons een leerrijk kaartje met alle Pruisische koningen (nu kunnen we die tenminste uiteen!)

Een prachtige (actieve) fietstocht aan de Bodensee onder een temperatuur van 30°C werd in 14 dagen afgepedaleerd door Suzy en Willy.

Anny & Raymond, waren in juni van 6 tot 13  op fietstocht langs het Maintal, de Sippels moesten er toen nog   aan beginnen!

Danielle had op de Mont Ventoux eerst af te rekenen met een koude mistral, maar nadien werd het dan toch weer warm zodat ze op een terrasje kon genieten van een lekker drankje en van de Franse keuken.

Christian stuurde ons een kaartje uit de Vercors eveneens in Frankrijk en helemaal alleen in zijn tentje kon hij geniet van de kalmte en het gezelschap van marmotjes.

DE GR5-stappers stuurden ons een kaartje van de “Promenade des Anglais” in Nice, daarmee zit de GR-5 er helemaal op, proficiat aan al diegenen die alle etappes meegedaan hebben.

Luc, Lucie en dochters Karolien en Fiona stuurden ons een kaartje met zicht op het dorpje Thiezac aan de voet van  “les Monts du Cantal”, in de vallei van de Cère.

Van Anny en Raymond, het allereerste kaartje dat we in 2010 mochten ontvangen van uit Bessans, en ze laten weten dat  het  formidabele langlaufpistes zijn, wij kunnen dat enkel beamen! De “grande Odyssee” een machtige internationale sledehondenkoers  is iets unieks in Frankrijk (dit jaar 2011 konden wij ipv Anny & Raymond daarvan genieten en we zijn hen heel erg dankbaar voor deze onverwachte mooie vakantie!)

Hugo en Patricia stuurden ons groetjes van de streek bekend van Asterix en Obelix.

En nog van Hugo en Patricia, maar deze keer van uit een heel andere streek van Frankrijk nl. de Provence en wel uit châteauneuf-du-Pape, beroemd niet voor de pausen maar vooral door zijn heelrijke wijn!

Van Guy en Chris kregen we Franse groetjes uit Cayeux sur Mer, een streek waar de zon schijnt en de noordenwind flink waait.

De Familie Janssens bijna “en grand complet” op paasvakantie stuurden ons een kaartje van uit La Rosière in de Savoie waar ze op een hoogte van 1850 m verbleven.

Een fietstocht in de Vendée zorgde voor heel wat afwisseling, langs de kust, door de duinen, langs kanalen, moerassen, bossen, velden, wijngaarden en weiden…  dit was de ideale vakantie van Johan en Christine en ze meldden er bij dat het druk tot heel druk was.

Van Jan Joostens kregen we een kaartje van uiteraard een romaans kerkje uit Frankrijk van de abdij van St. Michel van Cuxa.

Marc Van Gestel met zijn vriendin Begga op vakantie in Vals-les-Bains, in de streek van de Ardèche. Op 5 mei schrijven ze ons is er nog zo’n 20 cm sneeuw gevallen boven de 1000 m.

Anne Morlion op vakantie in Cyprus, heeft in het land van de liefde bij de baden van Aphrodite ene Paul ontmoet, maar die was samen met Ria.

Roger, Ludo, Hans en Noël, 4 stoere mannen hadden een formidabele uitstap dwars door Zwitserland. Vanuit Basel richting Italië. De tochtleider schrijft nog “het wordt hoog tijd dat ze hem eens laten winnen in het “manillen”)

Op het Santorini eiland vond Jan Joostens magnifieke wandelpaadjes.

Mia de Crom samen met haar broer genoten van een bootreis van Trondheim naar Kristiansund. Gelukkig voor hen zijn ze juist ontsnapt aan de verschrikkelijke vulkaanassen van de IJslandse fameuze vulkaan.

Nog uit Zweden kregen we van Karina koude groetjes.

In Venetië lip Lieve Van Maldergem steegjes in en uit, trap op en trap af, zonder last te hebben van auto’s.

Uit Kroatië kregen we van Rita en Maria een kaartje van het paleis van Diocletianus in Split, op het kaartje te zien, een paleis met enorme afmeten.

Hugo en Anny deden een reis in Vilnius, Riga en Tallinn, de Baltische hoofdsteden en ontdekten er heel wat jugendstilkunst.

Nog van Karina, die voor haar werk een jaar in Kazakstan verbleef kregen we een kaartje van Atyrau, een plaatsje gelegen ten noorden van de Kaspische zee, milieu bewuste hoofdstad voor olie en gas.

Van uit Ramsau am Dachstein, kregen we van de “Sippeldamesploeg”, Mia DC, Mia VO, Ludgarde, Chris, Anne, Marianne, en Denise een kaartje waar ze volop genoten van zon en afwisselende loipes.

Willy & Marc trokken eveneens de lanflauflatten aan maar niet in het vertrouwde St. Moritz, wel in Oostenrijk in Flachau. Vooruit geraken op de latten was blijkbaar een probleem, ze vroegen zich af hof het de “leeftijd” is of de “plaksneeuw!!!!”

Jawel, ons Agnes is het wel héél ver gaan zoeken, in Patagonië notabene, en we kregen een zichtkaart met een zicht van het nationaal park van al de verschillende gletsjers die er in dat gebied te vinden zijn.

Een andere vakantie werd ondernomen door Anny, Raymond, Marcel en May en wel naar Canada, op boottocht naar de beroemde Niagara watervallen.

Hugo D’Hoe op 10-daagse wandeltocht in het volgens hem prachtige Slowakije in het hooggebergte van de Tatra met op 18/06/2010 dag van zijn doortocht nog heel wat sneeuw.

In Zanzibar, een andere bestemming van Jan Joostens, is voor hem alles nogal gekruid.

Ook Danny Van Nieuwenhuyse deed de oversteek naar Canada, -30°C was haar dagelijkse kost. Ze ontmoette er hartelijke en open mensen. Had een zicht op eindeloze ondergesneeuwde velden, en vond het spekglad op de kleine wegen, maar – buiten de verschrikkelijke vrieswind -  ze genoot een weekje.

Ook Jozefien zocht het hoog en ver, nl. in Zuid-Amerika. We kregen een kaartje van het beroemde Machupicchu in de schemering.

En nog Sippels die verre reizen deden, van uit Laos van Paul en Ria, die genoten van blauwe lucht en een zalig weertje van om en bij de 25)C meer moest het niet zijn.

Willy en Denise reisden dan weer rond in Thailand en stuurden ons een mooi kaartje met een Thaise groet SA WAT DII!

Miel en Geneviève reisden naar Steiermarken, Oostenrijk en maakten mooie wandelingen in de streek.

Wenen doet denken aan Johan Strauß, keizerin Maria-Theresia en uiteraard keizerin Sissi. Dit kaartje kregen we van Hans en Lucienne op een zeer koude dag tijdens hun fietstocht van meerdere weken.

May en Marcel met de helft van de familie op wintersport in Oostenrijk in Bad Kleinkirchheim,  maar door pech gingen ze dus terug naar huis.

Een nieuw bezoek aan de westkust van de Algarve deze keer was een reis van Jan Joostens.

Miel en Geneviève laten weten dat Portugal veel wandel- en fietsmogelijkheden biedt.

Op Fuerteventura, een van de Kanarische eilanden genoot Roger Wolfs van de wind, veel zon, en lekker niksen…

De pelgrims Jac & Greta stuurden ons van aan de kust van Noord-Spanje, die ze verrassend mooi vonden een kaartje tijdens hun tocht van de camino del Norte.

Ook Danny Van Nieuwenhuyse is gebeten door de microbe van Santiago de Compostela, ze ontmoette er echte bedevaarders en zoals haarzelf “rappe”

Van aan de Costa de la Luz kregen we rustige groetjes van Rik en Cecile, deden uitstapjes naar Cadiz, Sevilla en Jeres met gids of openbaar vervoer en na deze drukke bezoeken, genoten ze van een siesta met een vino blanco, rosato of tinto.

Anne en haar vriend Christophe stuurden ons groetjes van een motovakantie en bezochten achtereenvolgens, van 4 tot 6 juni, Engeland waar ze in de file reden maar het droog was, van 7 tot 12 juni, in Spanje waar het stormde, er overstromingen waren, de regering een rampenplan moest voorzien en tenslotte vanaf 13 juni in Portugal waar ze eindelijk zon hadden en het genieten was.

Tenslotte, de laatste en meest originele kaart van de ganse Sippelgroep die mee was op vakantie in Seebach in het Zwarte Woud, kregen we een originele kaart in de vorm en met achteraan het recept van een “Schwarzwalderkirchtorte”. (het water komt mij in de mond!)