2007 is voorbij.

Onze muur waar de kaartjes die wij uit alle windstreken van de Sippels mogen ophangen is vrij voor

2008.

Ze waren weer in grote getale en ik hoop dat jullie dat beseffen maar wij genieten daar echt van, vooral omdat we er een jaar lang kunnen op kijken, dat is voor ons een beetje meegaan naar al die bestemmingen. We vangen aan met eind 2006 want na het laatst gepubliceerde krantje van het jaar 2006 kregen we toch nog enkele groetjes en wel van:

Eric Debraekeleer van uit St° Antao, Cabo verde Norte, op de Kaap-Verdische eilanden. Eric beweert dat de vissen en de kreeften in zijn bord sprongen en dat hij het heel warm had, dat laatste zal wel juist zijn, maar van die springende kreeften en vissen….

Ook Jan Joostens was te gast in Cabo verde, maar op het eiland Santiago, die laat ons weten dat dit eiland ongeveer 500 km ten westen van Senegal ligt. (goed voor het opfrissen van mijn aardrijkskundelessen)

Nog altijd jan Joosten, bezocht in Verba, Tunesië een moskee en stuurde ons daarvandaan een kaartje, we weten dat Jan een zwak heeft voor oude romaanse kerkjes, maar een moskee van de 14de eeuw roept bij hem hetzelfde gevoel op.

Nog altijd Jan onderweg in de republiek van Senegal, maar hij moest zijn kaartje van uit zijn thuisadres in Antwerpen opsturen, want in Senegal heeft hij geen postzegels en geen postkantoor gevonden.

Jan zijn reiswoede neemt nooit af, het laatste kaartje van 2006 komt uit Nièvre en toont een romaans kerkje van de XIIde eeuw. Jan is in Frankrijk gestrand omdat op er op de vliegtuigen bestemming Afrika geen plaats meer was ocharme, dan maar troost gezocht in Frankrijk.

Het aller allerlaatste kaartje ontvangen op 29/12/2006 komt van Irène en Hubert van uit hun wintersportvakantie in St. Martin en Tarentaise.

Marc & Willy waren begin januari op skivakantie in Warth/Arlberg als voorloper op de Sippelskivakantie in St. Moritz.

Ook al in Oostenrijk in skivakantie kregen we een kaartje van Mia, Denise &n Ludgarde uit Ramsau-Kulm, het herinnert aan de Sippelskivakantie van ongeveer 25 jaar geleden.

Als je eenmaal gebeten bent door de wintersportmicrobe dan is dat een jaarlijks terugkerend fenomeen, ook voor Anny & Raymond, die ons een kaartje stuurden met een heerlijk recept van "Les diots au vin Blanc) het uitproberen waard;

Van de Sippel Gr- stappers en stapsters kregen we van uit de Jura een prachtig kaartje met voor Herman een héél prachtige postzegel, hij is jullie daar héél dankbaar voor!

Lieve, Huguette en Willy deden een trektocht in de "Gorges du Tarn" van hoog naar laag en omgekeerd.

Een ander  kaartje van de Sippel Gr- stappers kregen we met een zicht van Les Bassins du Saut du Doubs.

Geertrui en Gerard op het schiereiland Quiberon op stap met de…trein met de naam "le tire-bouchon" die slalomt tussen de 25 km lange file auto's…. Vanuit de halte Pentièvre zijn Gerard en Geertrui dan naar de côte sauvage gestapt. En heel tevreden van hun wandeltocht zijn ze terug de trein opgestapt tot aan hun logeeradres.

Eric Debraekeleer op stap langsheen de route des Cathares op zoek naar de Graal in gezelschap van Katharen en Tempeliers. En in Sauniève bijna de schat gevonden…

Courmayeur is een plaatsje ergens in de Haute Savoie die op 1224 m hoogte ligt en waar Ludo, Hans, Noël, Linde, Roger en Annie een bergtocht deden.

Danny herinnerde zich door haar verblijf aan de Somme een Sippelweekend van lang geleden ook aan dezelfde baai maar dan in St. Valéry!

Marianne & Chris wandelden door een stukje Haut-Povence en proefden er naar alle zekerheid ook lekkere wijn.

Saluta dalla Sicilia kregen we van Eric en zijn zoon Maarten Beiden hielden een combinatie van cultuur en waterpret.

De Lamoentjes nu eens niet in Oostenrijk maar op cultuurreis in het Toscaanse Luilekkerland, waar ze ondanks de hitte toch nog mooie wandelingen konden maken)

May & Marcel, op fietstocht langs de Hanzestedenfietsroute. Ze schrijven het volgende: heel moeilijk, maar echt prachtig. Ze kregen zon, tegenwind grind- en zandwegen maar…. Echt de inspanningen waard!

Grüße aus der Pfalz, komt van Roger Wolfs, bedankt

Bernkastel an der Mosel, revisited door Denise en Joris fietsend door de Eifel van Daun naar Bernkastel én dat de Eifel niet vlak is hebben ze gevoeld.

Christel en haar broer Patrick zochten het nu eens niet in Engeland maar in de Duitse Alpen maar zoals ze schreven was het voor hen beiden een terugkeer naar de bergreizen uit hun jeugd. Rik en Cecile, op een voor Rik nogal luie en luxueuze vakantiereis in Porto Soller op het Spaanse eiland Mallorca.

De Camino de Santíago de Compostela, het doel tegenwoordig van heel veel bedevaarders en ook voor Anny en Raymond van op de fiets. Bij de aanvang van hun tocht hadden ze het flink koud, de hellingen waren steil zowel bergop als bergaf maar allengs werd de tocht gemakkelijker en het weer beter een ze hadden heel wat ontmoetingen, zoals ze schreven uit heel de wereld.

Marc en zijn vriendin Begga hielden een zomerse vakantie aan de costa daurado in Salou, terug in de omgeving van Barcelona, met Ramblas en Gaud¡. Het enige wat ze echt nodig hadden was zonnecrème en zwembroek.

Andalucía is bezocht geweest door Maria & François, door nierproblemen van François moeten ze bestemmingen zoeken waar nierdialyse mogelijk is en dat vonden ze in Zuid-Spanje samen met een groep van UZ  van uit Jette. We wensen François stabilisatie met zijn nierproblemen en herinneren ons alle heerlijke en mooie momenten die we ooit samen op de verschillende Sippelreizen en weekends mochten beleven

Danny op de Azoren genietend van hormonenvrij vlees, verse veis, eigen ananas, the en zuivere lucht. Op een dag soms 4 jaargetijden (en ik die dacht dat dit enkel in België mogelijk was!) De inwoners verstaan al iets van het Portugees van Danny!

Christian en Marylène op kampeertocht langs de Southern Upland Way. Ze hadden een weekje van heerlijk "Hill-walking", maakten kennis met een groep die dat deed met een nabrengservice voor hun bagage…. En last but not least …het was zonnig in Schotland.

Wie ook terugkeert naar Schotland is Luc en zijn vrouw en dochters; zelfs in de regen is Schotland onvergankelijk mooi, en kaartje toont ons de jeugdherberg van Torridon waar de Sippels in 1979 overnachtten, bijna 30 jaar geleden, wat gaat de tijd toch rap.

En nog Sippels vonden de weg naar Schotland, met name Anne Bogaerts en haar vriend Christophe. Ook zij hadden met koude en regen af te rekenen.

In Dublins fair city, where girls are so pretty…. Stuurde Lieve ons een heel mooi kaartje van de Trinity college Library

Een Zweedse vakantie is het voor Sylvia en Christian geworden. In de streek van de grote meren Vänen en Vätterngotland. Christian schrijft ons: "Zuid-Zweden is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers en zelfs kayakkers. Een streek met heel veel natuur, dun bevolkt met een rust en kalmte die in België toch ver zou te zoeken zijn".

Van Maria, Rita en Danielle toevallig samen op een cultuurreis in Montenegro.

Praag stond dan weer op de agenda van Karina en, naar ik aanneem, haar neefje Bert van 14 jaar.

Jan Joosten op reis in Turkije, stuurde ons  van de fameuze ruïnes van Nemrod met een zicht van de leeuw op de voorgrond.

Anny en Hugo zonden van uit het Kroatische Rijeka een warme groet.

Op studiereis met de VJH kregen we van May, marcel, Raymond en Anny een kaartje van wat volgens mij een enorm klooster moet zijn, ook gelegen in Kroatië

Van Roger Wolfs kregen we een "Grüß Gott" aus dem Lechtal!

Hugo D'Hoe stuurde groetjes uit het prachtige Zwitserse Wallis met een zicht van Zermatt met zijn heel mooie berg de "Matterhorn" volgens bergspecialisten de "mooiste" berg ter wereld (komt niet van mijzelf!!!)

Anny & Raymond samen met de kinderen en kleinkinderen op vakantie op het eiland Texel, waar ze genoten van fietsen, zee, wind en….

Uit eigen land stak een kaartje in de bus bij ons van Ghislaine en Simone die op de fiets een tochtje deden van Tienen over Tongeren – Maastricht – Bokrijk – Halen en terug Tienen.

Lucienne Beeken vindt Suid-Afrika 'n baie pragtige land en er zijn nog Sippels die dat kunnen beamen.

Ook voor Jac en Greta ging de reis naar Santíago de Compostela        , hun kaartje toont ons de "Pórtico de Gloria" van de beroemde kathedraal.

Washington DC niet zo'n gekende bestemming voor de Sippels, het kaartje werd ons toegestuurd door Hugo die er meedeed aan een wandelmeerdaagse.

We beginnen weeral aan een reeks kaartjes van Jan Joostens, eentje uit Italië van een romaans en pre-romaans kerkje in Bitonto in Bari, eentje met verschillende zichten van oude steegjes van uit Griekenland, en het laatste van 2007 van Jan werd opgestuurd van aan de vallei van de Dordogne in het departement Lot.

Anny & Raymond stuurden ons een kaartje van Dubai waar ze bij hun familie te gast waren. Wie echt heel graag van pannenkoeken en koffie wil genieten doet er best aan een heel dikke rekening te hebben want in Dubai betaalde Raymond en Anny zo maar eventjes 2400 ??? (de muntwaarde ben k vergeten) voor een pannenkoekje. Terwijl wij het hier koud hadden genoten zij van het openluchtzwembad bij een temperatuurtje van ±30°C. Om jaloers op te worden.

Dina, de muzikale dochter van Geertrui en Gerard is in Wellington, hoofdstad van Nieuw-Zeeland down under op ontdekking van de natuur en cultuur en de beiaard die in totaal ongeveer 70 ton zwaar is en heel mooi klinkt.

En het allerlaatste kaartje van 2007 is toegekomen van uit de Kanarische eilanden en werd toegestuurd door Hugo D'Hoe.

 

Zoals bij de aanhef geschreven heel veel dank en er is plaats op de muur voor nieuwe kaartjes.

 

Herman & Marianne

 

Terug naar tochtverslagen