Verslag fietstweedaagse langs de Belgisch-Nederlandse Grens

Zaterdag 16 juni 2007

De trein (en wij ook) was mooi op tijd en dus 3 Sippels stappen moedig op de fiets richting Nederland (Limburg op precies te zijn). Voor 1 keer waren de mannen ditmaal niet in de minderheid. Aanvankelijk ligt het tempo vrij hoog en na 8,5 km halen we een gemiddelde van 20/u (geen typfout!). Dit tempo blijkt echter niet vol te houden en na 35 km, tijdens onze middagpauze, op een overdekt terrasje in de gietende regen, noteer ik nog 18/u (eigenlijk 17,99). Bij kilometerpaal 50 ligt onze snelheid rond de 17,50 om bij onze aankomst nog 16,77 aan te duiden.

Maar wat zit ik hier nu jullie kop af te zagen met cijfers van afstanden en snelheden, alsof dat ertoe doet. We hebben een prachtige dag gehad, met mooie natuurzichten, prachtige wolkenformaties, wel wat regen maar ook zon. Kortom een mooie dag dat afgesloten wordt met een etentje in een plaatselijk restaurant. Het eten smaakte overheerlijk en met 93 km fietsplezier in de benen slaap je heerlijk. Ik weet niet of de mannen geronkt hebben en ik heb geen klachten gehoord over mijn nachtelijk lawaai dus ik zal ook wel stilletjes geweest zijn (of zijn die Sippelmannen zo galant en beleefd om er geen geintje over maken? J)

Zondag 17 juni 2007

Om 10 vóór 8 MOETEN we van de Christian opstaan. Inpakken, wat opkuisen en wegwezen voor 90 km fietsplezier. Dat 'plezier' is bij mij echter vlug over, want … wind tegen. Ja, ons gemiddelde lag gisteren inderdaad hoog, maar dat was (eerlijkheidhalve) ook te wijten aan de wind. Dezelfde wind is ons vandaag natuurlijk minder gunstig gezind en het wordt dan ook een dag van zuchten en blazen. Een telefoontje (verdomde GSM) meldt mij dat mijn alarm is afgegaan en dus is mijn dag eigenlijk helemaal omzeep. Och, eigenlijk is dat allemaal niet zo erg. Die alarm daar kan ik nu toch niks aandoen, dus geniet nu en vanavond zul je wel zien. Zwoegen blijft het echter. Ook na de koffie met Limburgse vlaai en zelf als de zon volop schijnt. En Christian maar 'afsnijden' en ik die niet durf te vragen: 'is 't nog ver?' Gregory mist zijne trein, en dus besluiten we maar van een extra terrasje in te lassen want het is heet en de kelen zijn uitgedroogd. 2 cola's en je hebt vleugels, dat geef ik je op een briefje. Mijn gemiddelde van 16,23 weet ik de laatste 13 km (van de 93) op te drijven naar 16,49 (applaus!).

Maar ook vandaag was het weer een prachtdag met de Grote Peel en de zon en prettig gezelschap en veel fiets…plezier J.

Christian bedankt voor dit weekend en Gregory bedankt voor je gezelschap… en Lucienne bedankt om zo goed te fietsen J

 

Terug naar tochtverslagen