Zondag 7 februari 2021 Dagtocht rondom KampenhoutKampenhout , het centrum van het grondwitloof, biedt nog heel wat akkers , weides en bossen waar het rustig wandelen is.

Wij starten aan de kerk van Kampenhout en stappen Noordwaarts tussen de maïsvelden naar het Steentjesbos . Hier groeien vooral eiken. Voorjaarsbloeiers zoals bosanemonen en meiklokjes kleuren dan de bosbodem maar voor ons zal het nog een beetje te vroeg zijn. In 1944 viel hier een V1 en maakte een bomkrater die door Natuurpunt weer vrij gemaakt werd en nu libellen en amfibieën huisvest.

Verder gaan we richting Schiplaken om dan terug af te zakken naar Perk. Mogelijk zien we langs de talrijke beekjes het sloopwerk van een beverfamilie.

Na 12km houden we halt voor de picknick in een drankgelegenheid aan de kerk van Perk.


Na de middag komen we voorbij het Rubenskasteel waarvan de basis in 1300 gelegd werd. Rubens liet het grondig opknappen en leefde hier van 1635 tot aan zijn dood in 1640.

Terug midden in de natuur komen we langs de Kampenhoeve waar personen met een motorische of mentale handicap terecht kunnen voor een therapie met ezels (asinotherapie).

Als afsluiter kunnen we (indien geopend) terecht in een bierbrouwerij voor een proevertje uit hun bierlabo.


Totale afstand 18km. Afspraak aan de kerk van Kampenhout om 10u, er is een ruime parking tegenover.

Leiding Willy Gybels

Verplicht aanmelden via willy.gybels@telenet.be of 0471 608613

                  

Terug naar overzicht programma