Zondag 13 december 2020: winters Waals Brabant


Lasne is een mooie gemeente met nog veel groen en overal rustige wandelpaden. Het is een verzameling van enkele kleinere dorpen, waarvan we er sommige doorkruisen tijdens deze wandeling.

Aangezien de cafés in deze streek niet dik gezaaid zijn, vertrekken we niet in een dorpskern, maar wandelen we naar een dorpskern, die van Lasne zelf, in de hoop daar ’s middags iets te kunnen drinken. Reken echter niet op een café waar we binnen onze knapzak kunnen opeten, want die zijn hier nog moeilijker te vinden, jammer genoeg. En alles is natuurlijk onder voorbehoud van de coronamaatregelen.


We maken een wandeling van zo’n 20 km door een licht glooiend en afwisselend landschap.Meebrengen?

Goed schoeisel aangeraden.

Boterhammen en drank.


Afspraak : Route de l’Etat 196 in Lasne, of liever de parking daar recht tegenover. Wie acht jaar geleden mee is gaan wandelen richting onze nationale Leeuw, zal zich deze afspraakplaats misschien nog herinneren.


Hoe geraak je er met het openbaar vervoer?

In Braine l’Alleud neem je om 9u37 bus 36 tot halte Maransart Aywiers, dat is de afspraakplaats. Aankomst voorzien om 9u51, dat allemaal volgens de huidige dienstregeling. Dus check voor de zekerheid de week vooraf.


Hoe geraak je er met de auto?

Aangezien de meesten via de Ring zullen komen, beschrijf ik die route. Op de R0 neem je afrit 25 naar Waterloo en je volgt de wegwijzers naar de Leeuw, op het kruispunt met de N5 rijd je naar rechts. Eens op de N5, volg je niet meer de wegwijzers naar de Leeuw, maar wel de wegwijzers naar Plancenoit (naar links) en daarna richting Lasne. De afspraakplaats bij het oude station van Aywiers ligt tussen Plancenoit en Lasne aan de rechterkant van de weg.Laat zeker weten dat je komt. Dat kan tot en met zaterdag de 12de om 18 uur, graag op kidenmailATproximus.be (vervang de AT door de apekrol).


Ook als je aangemeld hebt, houd dan zeker je mail in het oog tot de zaterdagavond. Kwestie dat het onzekere tijden zijn en we nooit weten wanneer de maatregelen veranderen.


Hopelijk tot dan,

ChristelTerug naar overzicht programma