Zaterdag 19 september 2020 –
wandelen door de Halse bossen en het Vrieselhof.
We wandelen ongeveer 18km. Op de grens tussen Halle, Oelegem en Schilde ligt een bosrijk gebied, dat we vandaag gaan verkennen.
We starten aan het Hallehof. Het kasteel was tot 2017 het gemeentehuis van Zoersel. Het ligt in een prachtig domein, het park van Halle.
Voor de wandeling laten we ons leiden door het Tuimelaarspad. De naam van het pad verwijst naar de naam van een Hals bier, 'Den Halsen Tuimelaar', gebrouwen in brouwerij Sint Martinus. Deze brouwerij lag aan het huidig pleintje met kiosk aan de kerk van Halle.
Van Halle gaat het door de bossen richting Oelegem. Hier genieten we van het Vrieselhof, weeral een voormalig kasteeldomein. Het domein is nu een provinciaal domein en heeft een zeer grote biologische waarde, zowel qua planten als dieren.
We knooppunten verder via het fort van Oelegem, de Dobbelhoeve, stukken van het Renier Sniederspad, het ongerepte antitankkanaal en een authentiek Kempens heidevennetje.
Buiten de aanlooproute krijgen we hoofdzakelijk onverharde paden onder onze wandelschoenen.
Voor de picknick zijn we welkom in 'het lekker koeike' te Oelegem, een ijsboerderij. We kunnen er onze bokes eten. Zij hebben een uitgebreide drankkaart...en de lekkerbekken onder ons kunnen het hoeve-ijs of andere ambachtelijke desserten proberen.
Afspraak om 10h aan de Castelijnshoeve Kasteeldreef 52 2980 Halle-Zoersel.
Met bus 410 geraak je er vanuit Antwerpen Centraal busperron 1 aan het Astridplein. Je neemt de halte Eikenlaan in Halle. Via de Kasteeldreef is het 1km wandelen tot de plaats van afspraak.
Vertrek Antwerpen: 8h46 - Aankomst Eikenlaan: 9h24 of
Vertrek Antwerpen: 9h01 - Aankomst Eikenlaan: 9h41. Check de busuren.
Treinreizigers kunnen eventueel ook opgepikt worden aan het station in Mortsel of Lier – af te spreken met de tochtleiding.
Tochtleiding: Magda Jansen (0496 313592) en Mia Van Ostaeyen (0486 428881)
Zeker aanmelden met naam van elke deelnemer en telefoonnummer i.v.m. Covid-19 maatregelen

Terug naar overzicht programma