Zaterdag 22 augustus  - De vallei van de Oude Kale

Wandeling door een onbekend stukje Vlaanderen op een boogscheut van Gent

 

De Oude Kale (die verderop stroomafwaarts de Durme wordt) kronkelt door een landschappelijk waardevol gebied dat bestaat uit hooilanden, knotwilgenrijen en broekbossen. We wandelen er door een van de best bewaarde natuurgebieden van het Oost-Vlaamse Meetjesland. Aan de rand van het gebied passeren de kasteeldorpen Merendree en Vinderhoute de revue.

 

Tijdens de wandeling van maximum 20 km. is het even klimmen over enkele veesluizen, die bestaan uit een omheining met overstapjes. In de winter of na hevige regenperiodes staan sommige delen soms kort onder water. Laarzen of goede waterdichte schoenen zijn dan een must!

 

Leiding: Christine en Johan

Afspraak om 10 u. in Vinderthoute op de parking hoek Brugstraat-Neerstraat (deelgemeente van Lievegem), te bereiken langs de E40, afrit 13 (Drongen)

 

Gezien de corona maatregelen en op vraag van het café waar we ’s middags onze boterhammen eten vragen we om ons ten laatste dag ervoor (vrijdag 21/08) te laten weten of je meekomt.

 

Vinderhoute is moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer, carpoolen is dus een optie. In Gent Sint-Pieters kan je om 9.45 u. ook de L trein richting kust nemen, je stapt af om 9.49 u. in Drongen. Geef ons een seintje en we komen je daar oppikken, in dat geval vertrekt de wandeling even na 10 u.

Wie met de auto komt en ook anderen kan ophalen aan het station van Drongen geeft ons ook een seintje.

 

tel. Johan en Christine 09 221 15 06, gsm Christine: 0474 27 65 34, gsm Johan 0496 71 79 31

christine.liagre@telenet.be

 

Afbeelding met gras, buiten, veld, staand

Automatisch gegenereerde beschrijving

Terug naar overzicht programma