Zaterdag 27 juni 2020 – Tour de Brabant Wallon; Tourinnes-la-Grosse – ArchennesDeze tocht gaat door! Echter mogen er maximum negen personen inschrijven voor deze tocht. Tijdens de tocht dient de nodige afstand gerespecteerd te worden. Verplicht vooraf inschrijven met naam, adres en contactgegevens.

Een wandeltocht van 21 km over een prachtig heuvelachtig parcours met enerzijds vergezichten over de landbouwgronden, anderzijds bossen op de overgang van de plateaus naar de beekdalen, en tenslotte nog de vallei van de Dijle. Dit staat er op de planning op deze eendaagse die op een zaterdag doorgaat, dit omwille van de verbindingen met het openbaar vervoer in Waals-Brabant. We vertrekken om 10h40 aan de kerk van Tourinnes-la-Grosse na doorkomst van bus 18 van de TEC van Leuven richting Jodoigne. We wandelen via de geel-rode GRP 127 naar de treinhalte van Archennes waar ieder uur de trein Leuven – Ottignies passeert.

Onze boterhammen eten we onderweg op. Een café is er pas in Florival, op 6 km van het einde (als deze dan terug geopend is – de tochtleider probeert de nodige plaatsen te reserveren). Voorzie dus voldoende drank.Richting Tourinnes-la-Grosse

Terug vanuit Archennes

Brussel-Zuid V 09.12 u

Archennes V 16h41

Leuven A 09.42 u

Leuven A 17h04

Antwerpen-Centraal V 08.36 u

Leuven V 17h20

Mechelen V 08.56 u

Brussel-Zuid A 17h49

Leuven A 09.23 u

Leuven V 17h36

Leuven (bus 18 – TEC) V 09.58 u

Mechelen A 18h06

Tourinnes-la-Grosse A 10.38 u

Antwerpen-Centraal A 18h24

Dienstregeling onder voorbehoud

Alle dienstregelingen en meer mogelijkheden op www.infotec.be en www.nmbs.be

Zelf te voorzien: geschikt schoeisel, lunch, drank, mondmasker (verplicht op openbaar vervoer, zelf te voorzien indien je er een wenst te dragen tijdens de tocht)

Tochtleiding: Gregor Dirven, 0471 80 04 32, info@gregordirven.be

Inschrijven voor deze tocht is uitzonderlijk verplicht met naam, adres en contactgegevens. Automobilisten kunnen hun voertuig best parkeren in Archennes. Van hieruit nemen zij best een trein naar Leuven en vervolgens nemen zij mee de bus naar Tourinnes-la-Grosse.

De deelnemerslijst wordt door de tochtleider vooraf opgesteld op basis van de inschrijvingen. Deze lijst zal bijkomend bewaard worden in het kader van de COVID-19-maatregelen en wordt ter beschikking gesteld voor bevoegde diensten.

Terug naar overzicht programma