Verlengd Pinksterweekend van 30 mei 2020 tot 1 juni 2020

3 dagen grenzeloos fietsen in Noorderkempen en Noord-Brabant

Zaterdag fietsen we vanuit Brecht noordwaarts naar Meer om daar op het fietspad naast het idyllische riviertje ‘de Mark’ te komen. In Ulvenhout draaien we dan oostwaarts af en via de Alphensche Bergen en de Rovertsche heide bereiken we onze eindbestemming in Diessen (omgeving Hilvarenbeek). Hier vonden we een tof logement: Landhoeve ‘de Nieuwe Erf’. We logeren in het gedeelte dat ‘Het Voorhuis’ noemt.
Dit is het voormalige woongedeelte van de boerderij waar de grote boerenfamilie verbleef. Het is een ruime accommodatie waar we over 6 drie à vier -persoonskamers beschikken. (https://www.denieuweklasse.nl/de-nieuwe-erf/accommodaties/het-voorhuis)
We hebben er volpension gereserveerd zodat lunchpakket voor zondag en maandag voorzien is.
Je moet enkel picknick meenemen voor zaterdagmiddag. Lakens zijn inbegrepen. Handdoeken breng je zelf mee, tenzij je ze ginder huurt.
Op Pinksterzondag fietsen we door mooie natuurgebieden. We rijden langs de Oisterwijkse bossen en vennen, langs Kampina, een heide en vennengebied, langs de Oirschotse heide en de Buikheide.
Op maandag keren we terug via landgoed de Utrecht, de Ravelse bossen, het Turnhouts Vennengebied, het koloniedomein in Wortel en het jaagpad naast het kanaal Turnhout-Schoten. Aan natuur dus geen gebrek dit weekend! We fietsen alle dagen ongeveer 75 km.
Wie met de trein wil komen kan dit door af te stappen in station Noorderkempen(Brecht).
De trein Brussel - Amsterdam stopt in dit station. Om 07:44 vertrekt er een trein in Brussel-Zuid, die Mechelen passeert om 08:24, Antwerpen-Berchem om 08:38 en Antwerpen-Centraal om 08:44. Deze trein komt om 08:59 aan in Brecht.
De tochtleiding zal eventuele treinreizigers afhalen aan het station en hen naar de afspraakplaats aan het GC cultureel centrum van Brecht begeleiden. Schrijf het zeker op je overschrijving indien je met de trein komt! Zo niet, sta je er misschien alleen en weet je niet waar naartoe!
Als je met de auto komt parkeer je de auto aan het GC cultureel centrum in Brecht,
Mudaeusstraat 9, waar het gratis parkeren is. De fietstocht vertrekt daar om 09:30.

De prijs voor dit verlengd fietsweekend bedraagt 122€. Inbegrepen zijn 2 dagen volledig pension, toeristenbelasting van de gemeente Diessen en Sippelkas. Een handdoekpakket huren kost 3,5€ p.p, gelieve dit ook via je overschrijving aan de tochtleiding te melden.
Wie graag mee wil, betaalt
voor 1 februari een voorschot van 42€ op rekening van Denise Niewold, rekeningnummer: BE10 9796 4811 5104 met vermelding “Pinksterweekend (+ eventueel trein / handdoekenpakket)”. Het saldo van 80€ stort je voor 15 april.
Tochtleiding: Denise 0484 927 755 en
Mia 0486 428 881

Terug naar overzicht programma